Skip to main content

Har du kört många varv med Porsche runt banor både i Sverige och kanske även utomlands och känner att det inte spritter i benen längre. Eller bara vill kunna ta i lite mer. Här kommer nästa utmaning!

Porsche Club Sverige Racing är en systerklubb till Porsche Club Sverige och har som mål att erbjuda medlemmar träning och racing med tidtagning. Ett ”hetare” alternativ till banträffar!

Våra aktiviteter erbjuder, förutom racing med allt vad det innebär, även tidsträning. Där du med din standard Porsche får köra mot mer erfarna förare och även kunna ta tid på dina varv för att se hur du utvecklas. Vi har på försök en mindre Time Attack aktivitet där du kan mäta dig på ett flygande varv mot konkurrenterna. Ett säkert och bra sätt att verkligen ta i. Du kör helt själv varvet på banan, så det är helt upp till dig!

 

Så här säger några deltagare:

”Mer körtid, helt klart, än på andra köraktiviteter som jag medverkat på”

David Bengtsson medlem PCS och PCSR.

 

”Kände mig tryggare som förare efter en dag med PCSR, för alla medförare var så pass erfarna”

Eva Sjöberg medlem i PCS och PCSR.

 

 

Utbildningen arrangeras på Gelleråsen Arena fredag den 3:e juli och är en heldag med bl.a. teoriutbildning, hur man förbereder sig själv och bilen för bankörning samt självklart massor med körning på banan med erfarna instruktörer.

 

Program:

08:00                  Samling, morgonfika och registrering.

09:00                  Föreläsning ”tävlingsförare vad är det?”

10:00-11:00      Första körpass där vi börjar med genomgång av bilen, utrustning för att sedan köra med instruktör några varv.

11:00-12:00      Teoripass: att ta nästa steg, bli racerförare, genomgång vad som krävs, licenser, bilen PCSR reglemente.

12:00-13:00      Lunch (ingår i priset)

13:00-16:30      Körpass enligt ordinarie schema tillsammans med övriga deltagare. Det kommer att finnas tillgång till instruktörer under hela eftermiddagen.

 

Kursavgift: Teori och praktik 1.500 kr per deltagare och betalas till Bg 5799-8239.

Kursmaterial, prova på licens, lunch och fika ingår i avgiften.

 

Anmälan: Skicka också ett mail med namn, personnummer, adress, mobiltelefon nr, ev. info om mat allergier samt tröjstorlek till sekreteraren@pcsracing.se. Därefter får du en bekräftelse när din anmälan är mottagen. Max antal deltagare är 15 st och först till kvarn gäller.

 

Arrangör: Porsche Club Sverige Racing, PCSR.

 

Bil och körning: Praktik med egen standardbil. Ljudnivån får ej överstiga 95 dB. Se till att bromsbelägg och bromsvätska är i bra skick. Vi övar bl.a. på bromspunkter, spårval, tangeringspunkter, starter m.m.
 

Utrustning: Hjälm, handskar, bra skor, långärmad tröja långbyxor i bomull är krav att ha på sig under körningen på banan. Nackskydd Hans/Hybrid rekommenderas.

 

Återbud: Meddelas per mail till sekreteraren@pcsracing.se Vid återbud senast 48 timmar före kursstart återbetalas halva avgiften, senare återbud genererar ingen återbetalning.

 

Upplysningar: Lämnas av Peter Nilsson 070-5953676, sekreteraren@pcsracing.se

 

Här kan du ladda hem inbjudan:  Förarutbildning - Gelleråsen Arena 3:e juli

Connect with Porsche Club PCS Racing Sweden